Verizon Issues? East Coast US

Chris Tracy ctracy at es.net
Tue Mar 1 10:47:39 CST 2011


>> Seeing some packet loss via Cogent.
>> www.internetpulse.net seems to be lighting up.
> I'm noticing it too.  POP in Grand Rapids, circuit to Detroit.  Packet loss,
> but no total loss of connectivity.

Interesting.  I began to notice trouble reaching google about a week ago from 2 different east-cost Verizon FiOS lines -- one business and one residential -- but my problem appears to be congestion at the AS701 <> AS15169 border.  I'm not noticing any loss across AS701.

These problems began around 9am Eastern on Saturday Feb 19th -- see attached smokeping graph.  You can see the diurnal pattern in the loss -- packet loss peaks between 9a-4p ET.  Of course, I can get toipv6.google.com without any loss at all via my HE tunnel!

In both cases, mtr shows ~50% loss beginning at google-gw.customer.alter.net (152.179.50.62), the first hop in AS15169.  It's clear that I must be losing more ICMP than TCP packets given that google webpages come up fairly quickly, but youtube videos hang ever since this started.

Anybody else seeing this?

Thanks,
-Chris

--
Chris Tracy <ctracy at es.net>
Energy Sciences Network (ESnet)
Lawrence Berkeley National Laboratory

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Screen shot 2011-03-01 at Mar 1 11.44.55 AM.jpg
Type: image/jpg
Size: 48055 bytes
Desc: not available
URL: <http://mailman.nanog.org/pipermail/nanog/attachments/20110301/157fe023/attachment.jpg>


More information about the NANOG mailing list