Anyone from Verizon/TATA on here? Possible Packet Loss

Derek Ivey derek at derekivey.com
Wed Sep 26 16:59:39 UTC 2012


Hi guys,

We host a web application for a client and they've been complaining that it's been slow since yesterday. It seems fast from the locations I've tested and the system looks fine, so I suspected there was packet loss going on somewhere between them and our colo facility. 

I did a few trace routes from our firewall to the client's IP and most of the time they look fine, however I occasionally see some packet loss.

Good trace route:

 1  65.61.0.97 0 msec 0 msec 0 msec
 2  107.1.118.217 0 msec 10 msec 0 msec
 3  69.139.194.21 0 msec 0 msec 0 msec
 4  68.86.147.129 10 msec 10 msec 20 msec
 5  68.86.94.169 20 msec 30 msec 20 msec
 6  68.86.86.26 20 msec 20 msec 10 msec
 7  216.6.87.97 10 msec 20 msec 20 msec
 8  216.6.87.34 10 msec 20 msec 10 msec
 9  152.63.34.22 20 msec 10 msec 20 msec
 10 130.81.28.255 30 msec 30 msec 20 msec

Traceroutes with packet loss (8th hop):

 1  65.61.0.97 0 msec 0 msec 0 msec
 2  107.1.118.217 0 msec 10 msec 0 msec
 3  69.139.194.21 0 msec 0 msec 0 msec
 4  68.86.147.129 20 msec 10 msec 10 msec
 5  68.86.94.169 20 msec 20 msec 30 msec
 6  68.86.86.26 20 msec 20 msec 10 msec
 7  216.6.87.97 10 msec 20 msec 30 msec
 8  216.6.87.34 10 msec *  10 msec
 9  152.63.34.22 140 msec 110 msec 20 msec
 10 130.81.28.255 20 msec 30 msec 30 msec

 1  65.61.0.97 10 msec 0 msec 0 msec
 2  107.1.118.217 0 msec 10 msec 0 msec
 3  69.139.194.21 0 msec 0 msec 0 msec
 4  68.86.147.129 20 msec 20 msec 10 msec
 5  68.86.94.169 30 msec 20 msec 20 msec
 6  68.86.86.26 20 msec 20 msec 20 msec
 7  216.6.87.97 20 msec 10 msec 20 msec
 8  216.6.87.34 20 msec 40 msec * 
 9  152.63.34.22 20 msec 10 msec 10 msec
 10 130.81.28.255 30 msec 30 msec 20 msec

It appears the 8th hop occasionally has packet loss. 

Thanks,
Derek


More information about the NANOG mailing list