ping me please...

Daniel Espejel daniel.unam.ipv6 at gmail.com
Thu Jun 23 21:10:50 CDT 2011


Pinging behind my natted ISP conection (AS22566), seems to work:

$ ping 65.5.48.2
PING 65.5.48.2 (65.5.48.2) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 65.5.48.2: icmp_seq=1 ttl=240 time=72.5 ms
64 bytes from 65.5.48.2: icmp_seq=2 ttl=240 time=72.9 ms
64 bytes from 65.5.48.2: icmp_seq=3 ttl=240 time=73.4 ms
64 bytes from 65.5.48.2: icmp_seq=4 ttl=240 time=73.4 ms
^C
--- 65.5.48.2 ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 received, 0% packet loss, time 3004ms
rtt min/avg/max/mdev = 72.528/73.076/73.455/0.428 ms

But when tracing that IP a lot of hops doesn't respond:

$ traceroute 65.5.48.2
traceroute to 65.5.48.2 (65.5.48.2), 30 hops max, 60 byte packets
 1  10.206.0.3 (10.206.0.3)  7.266 ms  7.459 ms  7.674 ms
 2  10.12.1.2 (10.12.1.2)  11.622 ms  11.818 ms  12.283 ms
 3  10.10.1.154 (10.10.1.154)  12.508 ms  13.473 ms  16.941 ms
 4  63.221.133.1 (63.221.133.1)  16.978 ms  17.111 ms  17.327 ms
 5  so-4-1-0.gar1.Houston1.Level3.net (4.59.122.13)  52.272 ms  55.217
ms  55.437 ms
 6  ae-3-16.bar1.Houston1.Level3.net (4.69.140.205)  51.994 ms  39.478
ms  39.523 ms
 7  ae-13-13.ebr1.Dallas1.Level3.net (4.69.137.138)  48.342 ms  48.558
ms  48.606 ms
 8  ae-61-61.csw1.Dallas1.Level3.net (4.69.151.125)  49.114 ms
ae-71-71.csw2.Dallas1.Level3.net (4.69.151.137)  49.169 ms
ae-61-61.csw1.Dallas1.Level3.net (4.69.151.125)  49.251 ms
 9  ae-4-90.edge10.Dallas1.Level3.net (4.69.145.210)  50.239 ms  53.285
ms ae-1-60.edge10.Dallas1.Level3.net (4.69.145.18)  53.336 ms
10  ATT (4.68.62.230)  53.556 ms  54.032 ms  55.245 ms
11  cr1.dlstx.ip.att.net (12.122.212.10)  74.479 ms  74.929 ms  77.851 ms
12  cr2.hs1tx.ip.att.net (12.122.28.158)  62.983 ms  63.210 ms  62.959 ms
13  cr1.hs1tx.ip.att.net (12.122.5.189)  63.661 ms  64.389 ms  64.858 ms
14  cr1.nwrla.ip.att.net (12.122.1.142)  67.812 ms  68.243 ms  68.455 ms
15  gar3.brhal.ip.att.net (12.122.100.85)  68.652 ms  68.881 ms  69.105 ms
16  12.248.15.46 (12.248.15.46)  79.204 ms  82.829 ms  82.894 ms
17  * * *
18  * * *
19  * * *
20  * * *
21  * * *
22  * * *
23  * * *
24  * * *
25  * * *
26  * * *
27  * * *
28  * * *
29  * * *
30  * * *



> ------------------------------
>
> Message: 2
> Date: Thu, 23 Jun 2011 08:07:40 -0500
> From: Eric J Esslinger <eesslinger at fpu-tn.com>
> Subject: ping me please...
> To: "'nanog at nanog.org'" <nanog at nanog.org>
> Message-ID:
> 	<D2D37F15EBBD524693E9F3CB32D0208021CDA92C8F at exchange.corp.fpu-tn.com>
> Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
>
> I have just turned up and migrated to a new circuit. I'm getting a few reports from one customer that some of his users are unable to reach his system.
> If I could get people on the list to ping 65.5.48.2, and if it fails, to do a traceroute and email it to me offlist? I'd appreciate it.
> Thanks.
> __________________________
> Eric Esslinger
> Information Services Manager - Fayetteville Public Utilities
> http://www.fpu-tn.com/
> (931)433-1522 ext 165
>
> This message may contain confidential and/or proprietary information and is intended for the person/entity to whom it was originally addressed. Any use by others is strictly prohibited.
>
-- 

Daniel Espejel Perez






More information about the NANOG mailing list