DNS: 8.8.8.8 won't resolve noaa.gov sites?

Paul paul at paulgraydon.co.uk
Thu Sep 1 21:56:39 CDT 2011


Working fine for me:

$ dig @8.8.8.8 www.noaa.gov

; <<>> DiG 9.7.3 <<>> @8.8.8.8 www.noaa.gov
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 64856
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 6, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;www.noaa.gov.                  IN      A

;; ANSWER SECTION:
www.noaa.gov.           279     IN      CNAME   edge-hdq.woc.noaa.gov.
edge-hdq.woc.noaa.gov.  279     IN      CNAME   edge-rev.lb.noaa.gov.
edge-rev.lb.noaa.gov.   9       IN      A       140.90.200.23
edge-rev.lb.noaa.gov.   9       IN      A       140.172.17.23
edge-rev.lb.noaa.gov.   9       IN      A       129.15.96.23
edge-rev.lb.noaa.gov.   9       IN      A       140.90.33.23

;; Query time: 25 msec
;; SERVER: 8.8.8.8#53(8.8.8.8)
;; WHEN: Fri Sep  2 02:54:13 2011
;; MSG SIZE  rcvd: 147



$ dig @8.8.8.8 www.nhc.noaa.gov

; <<>> DiG 9.7.3 <<>> @8.8.8.8 www.nhc.noaa.gov
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 36145
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 6, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;www.nhc.noaa.gov.              IN      A

;; ANSWER SECTION:
www.nhc.noaa.gov.       293     IN      CNAME   edge-nws.woc.noaa.gov.
edge-nws.woc.noaa.gov.  293     IN      CNAME   edge-rev.lb.noaa.gov.
edge-rev.lb.noaa.gov.   23      IN      A       140.172.17.23
edge-rev.lb.noaa.gov.   23      IN      A       129.15.96.23
edge-rev.lb.noaa.gov.   23      IN      A       140.90.33.23
edge-rev.lb.noaa.gov.   23      IN      A       140.90.200.23

;; Query time: 24 msec
;; SERVER: 8.8.8.8#53(8.8.8.8)
;; WHEN: Fri Sep  2 02:56:18 2011
;; MSG SIZE  rcvd: 151


On 09/01/2011 04:41 PM, Jay Ashworth wrote:
> [ Cross-posted to NANOG and Outages; replies to outages or outages-discussion;
> I would set the header, but Zimbra sucks.  :-) ]
>
> I've had my home box set to use 8.8.8.8 as its primary resolver, falling back
> to the BBN anycast.
>
> Sometime today, 8.8.8.8 appears to have stopped resolving www.noaa.gov and
> www.nhc.noaa.gov:
>
> ;<<>>  DiG 9.7.3-P3<<>>  @8.8.8.8 www.noaa.gov
> ; (1 server found)
> ;; global options: +cmd
> ;; Got answer:
> ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 34999
> ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
>
> ;; QUESTION SECTION:
> ;www.noaa.gov.                  IN      A
>
> ;; Query time: 33 msec
> ;; SERVER: 8.8.8.8#53(8.8.8.8)
> ;; WHEN: Thu Sep  1 22:38:11 2011
> ;; MSG SIZE  rcvd: 30
>
> though it resolves Yahoo and Google and Akamai.com and everything else
> I throw at it.
>
> Digging noaa.gov at 4.2.2.1 returns what I expect.
>
> Interesting, too, that Firefox 5.0 wouldn't DTRT, even though 4.2.2.1-3 were
> the backup nameservers in my resolv.conf.
>
> Road Runner Tampa Bay connection.
>
> Can anyone confirm or deny?  Google DNS or NOAA people here, before I go ping
> NOAA staff on Twitter?
>
> Cheers,
> -- jra





More information about the NANOG mailing list